Slikarska kolonija Izlake-Zagorje v Bruslju

Razstava-je-postavljena.

Dne 26. novembra 2013 smo se, v organizaciji Občine Zagorje ob Savi, predstavili v Bruslju, v Evropskem parlamentu, kjer smo razstavljali izbor likovnih del slovenskih umetnikov, Prešernovih nagrajencev. Razstava je bila postavljena ob jubileju 50. slikarske kolonije v Zagorju.

Gostiteljica razstave je bila ga. dr. Romana Jordan, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu. Ob njej so na otvoritvi spregovorili tudi: veleposlanik Republike Slovenije v Bruslju Matjaž Šinkovec, stalni predstavnik Republike Slovenije pri EU Rado Genorio, direktor občinske uprave občine Zagorje ob Savi Rudi Medved in predsednica Slikarske kolonije Izlake – Zagorje Eleonora Kramar. Kulturni program je izvajala skupina Orlek skupaj z Vando Kopušar, ki je tudi vodila otvoritev razstave.

Ob kulturnem programu so se obiskovalci, njih kar precejšnje število (med njimi tudi g. Jelko Kacin, g. Milan Zver, ga. Zofija Mazej Kukovič in g. Ivo Vajgl), lahko posladkali z zasavskimi specialitetami, katere je pripravil kuharski mojster Lojzi Čop iz Podkuma.

Prihod na prizorišče razstavnega prostora.Prihod na prizorišče razstavnega prostora.

Razmeščanje-slik-pred-obešanjem-na-panoje-Milan-Bedrač-in-Bojan-ČoklRazmeščanje slik pred obešanjem na panoje: Milan Bedrač in Bojan Čokl.

razvijanje-slik-Milan-Bedrač,-Jure-Tori-in-Milan-Razboršek.Razvijanje slik: Milan Bedrač, Jure Tori in Milan Razboršek.

Razstava-je-postavljena.Razstava je postavljena.

Intervju-z-gostiteljico-ga.-Romano-Jordan-(v-ozadju,-ob-razstavljenih-slikah)Intervju z gostiteljico ga. Romano Jordan (v ozadju, ob razstavljenih slikah)

Pogled-na-razstavni-prostor,-v-ozadju,-desno,-v-belem-suknjiču,-kuharski-mojster-Lojzi-Čop,Pogled na razstavni prostor, v ozadju, desno, v belem suknjiču, kuharski mojster Lojzi Čop.

otvoritev-razstave-s-kulturnim-programom.Otvoritev razstave s kulturnim programom.

V-odmoru-otvoritve-Jure-Tori,-Eleonora-Kramar,-Vlado-Poredoš-in-Vanda-Kopušar,V odmoru otvoritve: Jure Tori, Eleonora Kramar, Vlado Poredoš in Vanda Kopušar.

prešerno-razpoloženje-na-otvoritvi,Prešerno razpoloženje na otvoritvi.

brez-njune-vožnje-in-pomoči-tudi-ne-bi-šlo.Brez njune vožnje in pomoči tudi ne bi šlo.

Za-konec-še-skupinska-fotografija-po-uspešni-predstavitvi-Slikarske-kolonije-Izlake-Zagorje-v-Bruslju.Za konec še skupinska fotografija po uspešni predstavitvi Slikarske kolonije Izlake-Zagorje v Bruslju.

Zapisal in fotografiral Bojan Čokl